tiistai 1. elokuuta 2017

Riiman ja Novan pennut ovat nyt täällä


Pentuja, vihdoin!

Riiman ja Novan pennut syntyivät siis perjantain ja lauantain välisenä yönä. Äitinsä tapaan Riiman avautumisvaihe kesti pitkään, mutta mitäpä sitä nyt suotta hätäilemään, kun kaikki muuten on niin hyvin. Itse synnytys sitten menikin oikein ripeästi, ja pennut olivat kolmessa tunnissa maailmassa. Pennut saivat työnimensä suomen kielen sijamuotojen mukaan ja viralliset nimetkin (todellakin ihan eri teemalla!) alkavat vähitellen olla pyöriteltyjä.Ensimmäisenä syntyi Nomi kello 22.46, vain vartti supistusten alkamisesta. Nomi on trikkinarttu nätillä pääpiirrolla, ja se painoi 240g. Oikein tomera ja kiukkuinen tapaus!Toinen pentu oli pieni, 206 gramman painoinen merleuros Abe, syntyi kello 23.15. Abe on selkeästi porukan pienin mutta samalla kovin sisukas ja herttainen poika.Seuraavan vuorokauden puolella, 0.37 syntyi tumma trikkityttö Gene. Genellä on samanlainen niskatäplä kuin Nova-isällä ja syntymäpainoa 251 gramman verran.Kello 1.31 syntyi pitkän työn jälkeen hurjat 326 grammaa painava Ine-trikkiuros. Ine syntyi takaperin toinen takajalka edellä koukistuneen jalan vetäessä pentua koko ajan takaisin sisäänpäin. Onneksi tämä pentu ei syntynyt ensimmäisenä, olisi ollut kurjaa! Lopulta Inekin saatiin ulos oikein eläväisenä tapauksena.Viimeinen pentu, trikkinarttu Parti 308g, syntyi kello 1.56. Parti oli heti syntymästään asti äksy ja hurja ja on jatkanut samalla linjalla tähänkin asti.


Pentuarki on lähtenyt rullaamaan oikein sujuvasti. Riima on loistava äiti ja itse ei pidä tehdä muuta kuin vaihtaa alustat pentulaatikkoon ja tuijotella pentuja noin koko ajan. Näin sen kuuluisikin mennä!

Arki tuli toki vähän liiankin äkkiä vastaan, kun töihin oli suunnattava jo seuraavana päivänä muutamien synnytysvapaiden jälkeen. Onneksi lähiverkostot ovat sen verran hyvät, että Riimalle tutut ihmiset ovat käyneet ulkoiluttamassa ja ruokkimassa sitä lyhempinäkin työpäivinä, ja tarvittaessa pitäneet seuraakin sille. Riima on todella luottavainen hoitajiensa suhteen ja selkeästi tietää, etteivät he pentuihin mene turhaan koskemaan. Onni on näin rento äitikoira, joka ei stressaa päivän aikana vierailevista ihmisistä. Ja myös hoitajat, jotka antavat Riimalle rauhan pentujensa kanssa eivätkä kyseenalaista kodin uusia hygieniasääntöjä. Ootte parhaita!

Kaikki onkin oikein hyvin, jokainen pentu kasvaa tasaisesti jokaisessa punnituksessa, kaikki syövät hyvin ja ovat muutenkin todella virkeitä ja elinvoimaisia. Kaikille pennuille on jo tiedossa oma koti ja vierailijoita vastaanotetaan muutaman viikon päästä, jos jatkokin sujuu yhtä hyvin ja kunhan niissä on jotain katsottavaakin. Isla on vielä lomailemassa Utrassa Caran seurana, mutta eiköhän sekin nyt muutaman päivän päästä pääse lapsenlapsiaan ihastelemaan.

Pentujen kehitystä voi seurailla Facebookista ja kuvia ihastella galleriasta.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.