tiistai 27. kesäkuuta 2017

Hauki ja valas

Pitäisi hieman herätellä blogia, kun pentukuulumisia on kuitenkin niin paljon helpompi kirjoitella tänne. Yritetään!

Hauista parhain ❤

Lappeenrannan SM-kisat tuli ja meni. Lopulta ne kääntyivät kisamatkasta shoppailureissuksi, kun koira oli täydessä kisakunnossa ja -fiiliksessä mutta ohjaaja ei. Harmittaa kyllä, koska tämä kausi on ollut ehdottomasti paras, tulosvarmin ja muutenkin kokonaisuudessaan niin loistava, että se olisi ansainnut päätöksensä SM-radoilla. Ei kuitenkaan kaduta, että jätettiin radat juoksematta: Me tehdään tätä Islan kanssa yhdessä, joten olisi ollut väärin niin koiraa kuin myös itseäkin kohtaan lähteä radalle vain koska on pakko. Aika usein on tullut kisattua kuumeisena tai muuten kipeänä, mutta fiilis on ollut muuta kuin "pitäisikö vain jättää menemättä". Kahden radan juoksematta jättäminen ei kuitenkaan pilannut koko viikonloppua, vaan viikonloppuun mahtui vaikka mitä kivaa! Lauantaina grillattiin seuraporukalla mökillä, ja kolmen päivän aikana ehti myös tavata paljon uusia ihmisiä ja koiria. Kavereita, kivoja pentukyselijöitä ja tulevaisuuden suunnitelmia, eihän sitä kaikkea edes olisi kisatessa ehtinyt! Shoppailutkin pysyivät ihan kurissa, kun mukaan tarttui vain Nutrolinia, alusta pentulaatikkoon ja uudet valjaat Caralle.

SM-reissulta kotiuduttuamme hain Caraa viihdyttämässä olleen Riiman takaisin kotiin, ja voi apua miten se oli levinnyt yhden viikonlopun aikana! Normaalisti niin sporttisessa kunnossa oleva koira olikin muuttunut tasapaksuksi, eikä vuorokausiakaan ollut vielä ihan hirveästi kasassa. Keskiviikon ultraan lähdettiinkin aika toiveikkain mielin, varsinkin kun ahne possu jätti aamuruokansa syömättä. Eläinlääkärin suusta kuuluikin kolmen vuoden takaa tutut sanat: ainakin kuusi pentua, todennäköisesti enemmän. Se siitä neljän pennun toiveesta sitten!

Valas 29 vrk ensimmäisestä astutuksesta

Loppukesä vietetään sitten töiden ja pentujenodotuksen parissa. Riiman vyötärönympärys on jo nyt kasvanut yli kolme senttiä, ja odotusta on vielä puolet jäljellä. Hieman kauhistuttaa! Toivotaan siis hieman viileämpää kesää, ettei pienen koiran olo kävisi hirvittävän tukalaksi. Pennut näyttivät myös ultrassa hieman "normaalia" nuoremmilta, joten laskettu aikakin voi venyä. Jännityksellä odottaen.

Islan kanssa osallistutaan ensi viikolla agirotuun, muuten agilitylomaillaan ainakin kuukausi ja katsellaan treenejä ja kisoja ehkä sitten elokuun puolella. Syksyllä on tarkoitus jatkaa Riiman valmennusyhmässä Islan kanssa ja kisata enemmän sitten pentujen luovutuksen jälkeen. Mutta siirretään katseet kohti syksyä vasta myöhemmin, keskitytään nyt kesään ja viimeiseen rauhalliseen kuukauteen, sillä sen jälkeen voi olla paljon menoa ja meininkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.