maanantai 29. toukokuuta 2017

Triplaa ja pentutoiveita


Kevät olikin yllättävän kiireistä aikaa opiskelurintamalla. Hirveän paljon deadlineja lyhyen ajan sisään, liikaa tekemistä ja vuorokaudessa liian vähän tunteja. Toukokuun alussa sitten kirjoitin viimeisen esseeni, pidin viimeisen esitelmäni ja sain kuulla läpäisseeni aineenopettajaopintojen soveltuvuuskokeen kirkkain pistein. Ensimmäisestä yliopistovuodesta on siis nyt kunnialla selvitty, joten ehkä tämä muutaman viikon loma on ihan ansaittu juttu! Sitten alkaa jo parikin kesätyötä, joten tekemistä riittää taas.

Merlet kävivät silmäpeilissä jo nyt keväällä, vaikka aiemmatkin olisivat vielä syksyllä voimassa. Mahdollisimman tuore peili kuitenkin ennen astutusta! Virallinen tuomio sekä Islalle että Riimalle "ei perinnöllisiä silmäsairauksia", kuten aiemminkin. Riimalla näkyi edelleen pieni sikiöaikainen verisuonenjäänne, mutta sehän olikin jo viime peilistä tiedossa. Pyysin myös perusteelliset sydänkuuntelut Aikon sivuäänen vuoksi, eikä kummaltakaan kuulunut mitään ylimääräisiä suhinoita. Terveet koirat ovat kyllä aina yhtä huippu juttu! Caraa taas on juoksutettu fyssarilla viime aikoina, tuo selkä kun vetää sitä pahasti jumiin. Tällä hetkellä se on onneksi taas paremmassa kunnossa, ja toivottavasti pysyykin sellaisessa.

Agility on sujunut oikein hyvin molempien kanssa. Isla on tehnyt tasaisen varmaa työtä ja tehtaillut tuplia minkä ehtii. Jyväskylässä tehtiin myös ensimmäinen triplamme! SM-nollat meillä ovat olleet kasassa jo aikoja sitten, ja SM-kisoihin lähdetäänkin edustamaan niin yksilöissä kuin seuran joukkueessakin. Riiman kanssa ollaan haettu lähinnä vitosia ja keräilty lahjakortteja palkintosijoilta, ihan niin kuin olen halunnutkin. Puomit, jopa vieraat Smartit ovat toimineet ja muutenkin suoritusvarmuus on lisääntynyt. Minusta on kiva harjoitella Riiman kanssa kisaamista vielä alemmissa luokissa eikä kolmosiin ole mikään kiire. Varsinkin nyt alkaneen treenitauon vuoksi, sillä...


...Riima on astutettu! Lähdettiin torstaina ajelemaan kohti Helsinkiä ja kotiuduttiin myöhään lauantaina. Astutus sujui uskomattoman hyvin niin torstaina kuin lauantainakin, enkä todellakaan pitänyt tätä itsestäänselvyytenä kahdelle ensikertalaiselle. Pessimisti-ihmiset varasivat vielä uusinnallekin päälle kolme tuntia, kun sitten todellisuudessa saatiin jo kahden minuutin kuluttua todeta, että kahvittelulle taisikin jäädä melko reippaasti aikaa :D Ei olisi oikein paremmin voinut reissu mennä.

Jos siis kaikki menee jatkossakin yhtä hyvin kuin tähän asti, pentuja olisi odotettavissa viikolle 30. Kyselyitä on aivan hirveästi enkä lyö mahdollisten pentujen koteja lukkoon vielä pitkään aikaan, joten sähköposteihin vastaamisessakin voi kestää. Nyt on sitten vuorossa ultran jännääminen, ja toivon kyllä niin kovasti, että tärppäsi! Pitää myös vielä ihan tätäkin kautta kiittää huippuja kasvatinomistajia, joiden luona saatiin majailla reissun ajan, on ne parhaita!

Kesälomaa on vielä viikko jäljellä, ja se aika kuluukin sopivasti muuttokuormaa kasatessa. Muuttomatka on hurjat kaksi korttelia, mutta tavaraa on sitten sitäkin enemmän. Odotan kyllä innolla tilavampaa asuntoa, mutta säilytystilan väheneminen voi hankaloittaa näiden laatikollisten sijoittelua. Saa nähdä, millaista uudessa kodissa sitten onkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.