keskiviikko 5. elokuuta 2015

Projekti etenee

Riima sai tosiaan luvan siirtyä puomin lankkutreeniin viime viikolla. Käytiin tänään tutustumassa ajatukseen lankusta, ja Riimasta ajatus oli todella hämmentävä. Miksei sitä muka voisi suorittaa niin, että ensin siivekkeiden välistä sisään, sitten hyppy tasaiselle maalle juoksemaan ja pujahdetaan portista sisään? Miksei lelu lennä sinne? Taattua Rimpe-logiikkaa.

Ongelma poistui, kun nostin lankkua hieman maasta. Välillä se kuitenkin saattoi hypätä kesken alas, joten tein pari kertaa etupalkalla ja Riima koki valaistuksen. Tätähän voi juosta! No, saatiin hyvä määrä oikeita suorituksia, eli projekti alkaa ihan lupaavasti. Jatkossa pitää saada heitettyä lelu jo siinä vaiheessa kun koira menee lankulle eikä noin myöhään, mutta nyt sitä ei vielä uskalla tehdä, Riima kun lähtee liikkeen mukaan todella herkästi. Uskoisin, että tämä alkaa toimia paremmin heti, kun liitän tuohon toisen lankun kaveriksi ja se aidosti hoksaa tämän juoksujutun.

Ensimmäiseksi treeniksi ihan ookoo, parannettavaa on, mutta kyllä se tästä! Kunhan Riima oppii juoksemaan suoraan lankkua pitkin, kaikki tähänastiset ongelmat poistuu. Tilaa uusille, heh.Riiman puomipelleilyjen lisäksi Isla sai treenata A:lta kääntymistä ja keppejä. Onnistumisprosentti 100, ei paha laisinkaan. Pistin videolle myös Riiman eilisen keinutreenin, kun ensimmäistä kertaa menimme uuden ryhmän kanssa treenaamaan. Riima on pienestä pitäen paukutellut keinua, ja eilen sitten muutaman päähänjuoksun jälkeen kokeiltiin ihan kokonaisia keinuja. Keinu on toki vielä täysin madallettuna. Ryhmäkaveritkin ihmettelivät, miten Riima ei ollenkaan säiky pamausta ja keinun liikettä, vaan koitti jatkuvasti hyppiä sille pamauksen aikaansaamiseksi. Kas tällainen on hyvä ja helppo harrastussheltti! Kunhan matala keinu saa vauhtia lisää, voi sitäkin alkaa vähitellen nostaa.

Kisakuntoon syksyksi 2016 ja silleen!

4 kommenttia:

 1. Hieno Riima! :) Millä systeemillä te tuota juoksaria teette? Mietin että onko tarkoitus mennä Trkmanin ohjeilla vai jotenkin muuten kun käytät tuossa lelua palkkana sen sijaan että se olisi ensisijaisesti keino/houkutin opettaa koira juoksemaan täysillä :) Kun nyt Riima kerkeää katsella sinua eikä painata suoraan eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mennä Trkmanin ohjeilla täysin, ulkopuolisella avulla ja kouluttajalla tosin kyllä. Riima on tosiaan kuukauden opetellut pelkkää suoralla maalla juoksemista, mutta lankku on sille ongelma sen vuoksi, ettei se pysy sillä. Tein sen kanssa etupalkalla aina välillä (menee kuolleeseen palkkaa yhtä hyvin kuin lentävään palloon), toimi, mutta pakko siedättää myös liikkeeseen, jonka mukaan se muuten olisi lähdössä. Se katselee minua, koska minun liike on sille paha häiriö.

   Tarkoitus on tehdä tällä tasolla tasan niin kauan, että Riima pysyy lankulla myös heitettävän lelun kanssa, etupalkallahan sillä ei ole mitään ongelmaa, mutta sen häivytykseen en jaksa alkaa :D Kunhan se tietää että siltä haetaan nimenomaan tuolla lankulla juoksemista eikä muuten vaan päättömästi juoksemista, niin uskon noiden muutaman aivosolun naksahtavan päässä oikeille taajuuksille. Onneksi tässä on aikaa!

   Poista
  2. Mä laitoin Tepon kanssa ihan kylmästi vaan noi pituuden kepit myös lankun keskivaiheille jos se meinasi sieltä kesken tulla alas ja ongelma hävisi ihan muutamalla toistolla :)

   Tsemppiä treeneihin, kiva seurata miten edistyy! :)

   Poista
  3. Haa, kiitos vinkistä, mitenhän en noin yksinkertaista juttua tajunnut :D Riima tosiaan lähtee liikkeen perään tosi herkästi. Parempi varmaan pistää nuo kepit ensi kerralla keskellekin, jos ongelmaa vielä silloin on, niin pääsen itse heittämään lelun ajoissa enkä joudu keskittymään siihen, juokseeko koira lankulla vai jaloissa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.