maanantai 3. elokuuta 2015

Koska täydellistä ei ole olemassakaan


Kasa lausuntoja tuli. Suurimpana yllätyksenä se, että Riiman, Aikon ja Åken VA-lausunnot puuttuivat. Riimalla oli otettuna erillinen kuva kaularangasta, mutta se ei jostain syystä koskaan päätynyt liitolle asti. Asiaa selviteltyäni sain lähetettyä eläinlääkäriltä unohtuneen kuvan liitolle, ja lausunto tuli tosi nopeasti perästä. Myös Aiko sai puuttuvan lausuntonsa tänään, sillä Kennelliiton puolella ei oltu varmoja, haluttiinko VA-lausuntoa vai ei. Huippua palvelua!

Valehtelisin, jos väittäisin ettei Riiman lausunto harmita, kun kuvannut eläinlääkäri katsoi sitä kuitenkin tarkasti ja sanoi, ettei näe LTV:tä. Aikon omistaja Anna totesi, että tämä on se Riiman ainoa vika, koska täydellistä ei ole ja Riima oli tähän mennessä pentueen ainoa paperilla "täydellinen" pentu. Kysyin toki vielä Anu Lappalaiselta lisätietoja ja mielipidettä jalostusasioihin, vaikka tiedossahan on yleisesti, että LTV1 on lievä muutos. Hän sanoi, että Riiman muutos on erittäin lievä, ja zoomasikin alueen röntgenkuvasta. Kyllä, rako on paljon pienempi kuin missään näkemistäni LTV1-kuvista. Samana päivänä kuvatun sheltin LTV1-selkään verrattuna Riiman rako on ainakin kolme kertaa pienempi. Anu Lappalainen myös kielsi minua olemasta hätäinen, ei vaikuta mitenkään koiran elämään ja harrastuksiin. Hänen mukaansa ei myöskään kannata jättää astuttamatta, vaikken löytäisi selkäkuvattua urosta. Samaa sanoi Zeldasta, jolla viimeinen kylkiluupari sittenkin on olemassa, mutta se on todella vajaakehittynyt ja todennäköisesti osittain rustoa.

Ehkä saan tosiaan huokaista helpotuksesta ja todeta, että jos näin minimaaliset valuviat ovat ensimmäisen pentueeni suurin vika, saan olla tähän pentueeseen todella tyytyväinen. Olen kasvattajana niinkin onnekkaassa asemassa, että tähän mennessä jokainen kasvattini (vaikkakin vain yhdestä pentueesta) on virallisesti selkäkuvattu. Ilman selkäkuvia näkyisi pelkkä priimarivistö lonkkia, kyynäriä ja polvia, mutta kyllä minä silti enemmän arvostan priimarivistöä, jonka seassa on kaksi kertaa numero 1 selkälausuntojen kohdalla. Nämä selkäkuvaukset ovat kuitenkin muodostuneet itselleni niin tärkeiksi Caran tapauksen jälkeen.Palasimme myös Islan kanssa agilitytauolta viikko sitten! Heti eilen käytiin kotikisoissa muistuttelemassa mitä se kisaaminen oikein on, ja hyvin tuntui Silpe muistavan. Mitä nyt kaarratti tosi paljon, mutta oli onneksi muuten hanskassa tosi hyvin. Tekaistiin heti näin kisakauden alkajaisiksi tuplanolla, eipähän tarvitse yrittää tehtailla sitä enää keväällä! Agilityradalta kolmas sija ja hypärin superkaarratusten johdosta kuudes sija. Ja kyllä, pikkasen ärsyttää tuo agiradan sijoitus: Hävittiin serti 0,05 sekuntilla, sillä kerrankin serti olisi täällä pikkukisoissakin siirtynyt kakkoselle. Ja joo, sen olisi saanut helposti esim. ennen toista mutkaputkea tapahtuneesta piiitkästä kaarroksesta. Argh, minun tuuria. Mutta nopeesti kyllä mentiin, kun jäätiin noin vähän kärjestä ja nopeitakin koirakoita jäi taakse! Ehkä se tästä. (oikeasti vain halusin nopeasti pois tuolta kaatosateesta ja kipitin sen mukaisesti, heh)


Riiman kontaktiprojekti on edennyt Todella Hitaasti. Olen ollut tuhottoman laiska, koska pelkän juoksemisen opettaminen on aika tylsää. Lähetin videon Riiman kotiläksystä Kuopion koutsillemme Harrille, ja saatiin lupa siirtyä lankulle. Jes! Kuukausihan me ollaan vain tätä juoksemista tehty :D

1 kommentti:

  1. Sinut on haastettu! http://lambikoira.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.