sunnuntai 9. elokuuta 2015

Fifeilyä


Riima ja Zelda kävivät esittelemässä toinen karvatonta olemustaan ja toinen ajeltua takamustaan rodun alkuperämaasta olevalle tuomarille, Kevin Youngille. Yritin epätoivoisesti saada tihkusateen aiheuttamaa efektiä Riiman turkkiin, mutta melko tuloksetta. Vähän siitä sain karvaisemman näköisen, mutta kalju mikä kalju!

Molemmat tytöt käyttäytyivät tosi hyvin. Riimalla oli yksilöarvostelussa tosi kuuma, joka takasi laiskojen liikkeiden lisäksi sen, ettei se kehittänyt omia puupi-bileitään kuten tapanansa on! Käytös oli siis hillittyä, kuin kokeneemmallakin kehäkonkarilla. Rimpe ei ole menetetty tapaus!

Mitä mieltä sitten itse olin arvosteluista? Itse arvosanoihin pitää olla tyytyväinen, Riima on ainakin tässä kehitysvaiheessa EH:n koira omasta mielestänikin. Arvosteluissa taas tuntuu, että mr. Young on sekoittanut puupit keskenään pariin otteeseen. En ihan käsitä, miksi kevytluustoinen Riima oli hyvä, mutta oikeasti vahva Zelda taas kaipaisi lisää luustoa. Samoin en sanoisi Zeldan väriä hyväksi, vaikka luulenkin tuomarin tarkoittaneen sitä, että se todennäköisesti vielä puhdistuu, mutta Riiman täysin puhtaasta sinisestä ei ole mitään mainintaa. Oli kuitenkin kiva saada pidemmät kuin kahden lauseen arvostelut! Tuomari myös arvioi koiria pitkään, eli niitä ei vain läpijuoksutettu kehässä. Arvostan, lisää tällaisia.


Celebren Moodie 
"Bitch of good size and substance. Would prefer her head to have more wedge shape. Good reach of neck and good topline. Enough front and rear angulations. Moving weak on front pasterns and would like more strenght on hindquarters in movement. Presented in excellent condition." 

JUN EH


Celebren Appledore 
"Feminine bitch of good size and shape. Would prefer more bone. Pleasing head and expression. Using her ears well. Nice shape when standing. Has good colour and coat for age. Would like her to have more strenght on hindquarters when moving." 

JUN EH


Mistä tietää, että agilityihmiset ovat päässeet koiranäyttelyyn? No siitä, että Berran kojun näkeminen saa leuan loksahtamaan nilkkoihin asti. Sisäinen koiranäyttelyshoppailijani heräsi, mutta päädyin kotiin pelkkien hirvipuruluuvarastojen täydennyksen sekä Nutrolin Nivelen ja turkkiöljyn kanssa. Zelda sen sijaan kotiutui kaiken maailman fleecehihnojen ja verkkopallo-karva-bungee-sairaansiistien lelujen kanssa, josta Riima oli tosi kateellinen. Niin, ja Zelda sai myös oman näyttelykansion, jonka saan kuulemma mukaan, kun sitä itse kehässä käytän. Mielelläni tuon näköistä koiraa kehissä kierrätänkin, aloitan heti joulukuussa! :D

On nämä näyttelyt rankka harrastus. En kyllä jaksaisi joka kuukausi, mutta näin satunnaisesti oikein piristävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.