maanantai 27. heinäkuuta 2015

The judgement day

Minun pienet rauhoituksen jälkeen ♥
Kuvan otti Liisa, vaikka vesileima toista väittääkin!
Perjantaina oli tuomiopäivä. Se päivä määräsi puupien harrastusten jatkumisen ja aloittamisen sekä oli merkittävä osa tämän pentueen jatkosuunnitelmia jalostuksen kannalta. Kuvaavana lääkärinä toimi Martina Cittova-Kontu. Oli ihan tajuttoman upeaa saada jokainen kasvattini luustokuviin tänne Joensuuhun! Ja mikä vielä upeampaa, jokaiselta kasvatiltani kuvattiin myös selkä virallisesti. Arvostan, paljon.

Jännittävä päivä alkoi jo torstaina, kun Zelda-puupi tuli yökylään torstaina. Yökyläily sujui muuten vallan mainiosti, mutta puupi herätti suurta paheksuntaa niin minun kuin merlejenkin keskuudessa, kun se päätti aloittaa herätyksen viiden aikaan pussailukierroksella. Tiukan kainaloon ottamisen jälkeen se jaksoi vielä pitkään heilutella häntäänsä, kunnes ymmärsi, että aamu ei tule tähän taloon yhtä aikaisin kuin omassa kotona. Noh, Zelda takasi ainakin huonosti nukutun yön vain kolmen tunnin unella, joten lähtökohdat joukkotarkkipäivään olivat luonnollisesti kohdallaan!

Olin klinikalla puoli kahdestatoista puoli kuuteen, kuusi tuntia. Se oli pitkä aika. Isla ja Riima olivat ensimmäiset kuvattavat, sillä ne oli tarkoitus vielä rokottaa saman päivän aikana, ja herääminen ennen sitä olisi toki suotavaa. Koirat pistettiin unille, ja ennen kuin ehdin suuremmin jännittää sainkin paljon tekemistä. Kirjoitin listan joukkariimme osallistuvista koirista, niiden tiedoista ja otettavista kuvista sekä tulostin suostumuslappuja ja täyttelin Riiman ja Zeldan polvitarkkilaput muiden tutkittavien juttujen lähtiessä onnekseni sähköisinä.

Siinä lappuja täytellessäni oli Islan röntgenkuvaus valmiina. Enkä edes ehtinyt jännittää! Islalta otettiin viralliset selkäkuvat, joista yksi selällään ja siitä kuvasta on lonkat nähtävissä. Lonkat olivat edelleen priimaa, eli en ole onnistunut rikkomaan koiraani agilityvuosilla. Silpen nivelet on kestävää laatua! Selkälausuntoa luonnollisesti odottelemme vielä Kennelliitolta, mutta eläinlääkäri ei nähnyt kuvissa mitään välimuotoiseen lanne-ristinikamaan tai spondyloosiin viittaavaa. Sydänäänet kuulostivat myös normaaleilta. Tässä Islan selkäkuvat:


Seuraavana Riima. Polvet 0/0, röntgenkuvissakaan ei ihmeempiä näkynyt. Kennelliitto oli ihan sairaan nopea, ja on lausunut lonkka- ja kyynärkuvat jo tänään maanantaina: A/A ja 0/0. Riimalta kuvattiin myös kintereet, ja urat niissä näkyi selkeästi. Kuvissa on calcaneuksen skyline, hieno nimi keksitty kinnerkuvalle! Selkälausuntoa odottelemme vielä mutta hyvältä näytti, epävirallisesti normaalit sydänäänet. Silmäpeiliin ja viralliseen sydänkuunteluun menemme sitten syksyllä :) Riiman kuvia, s'il vous plaît:
Loput puupit tiivistettynä: Banjon, Zeldan, Aikon, Åken ja Fitzin polvet 0/0, lonkat A/A ja kyynärät 0/0, epävirallisesti terveet sydämet. Banjon ja Zeldan kintereet kuvattiin myös, urat olivat selkeät niissäkin. Selkäkuvat odottavat näilläkin virallista lausuntoa, alustavasti lähtivät kaikilla priimana paitsi Zeldalla, jolla näyttäisi puuttuvan viimeinen kylkiluupari. Zeldan rintaranka, lanneranka ja ristiluu näyttävät muuten normaaleilta. Odotelkaamme kuitenkin Lappalaisen mielipidettä, niin saadaan varmuus asiaan! Eihän näistä selkälausunnoista lopulta tiedä ennen virallista lausuntoa.

Fitz puoliksi unenpöpperössä, mutta seisomiskuvaa kuitenkin!

Ennen kuvia mittailin jokaisen hallilta lainatulla virallisella mitalla. Mittatikku kertoi, että Riima olisi 37 cm, Banjo 38 cm, Zelda 36 cm, Aiko 41,5 cm, Åke 40,5 cm ja Fitz 39 cm. Hyvän kokoisia puupeja. Puupit saivat myös kiitoksena luustokuvausaktiivisuudesta uudet kaulapannat, tällaiset! Omistajansa valitsivat kuosit, joten tuli kyllä ihan niiden tyyliset pannat.


Luustokuvien jälkeen siirryimme kaupan kautta grillaamaan Liisan, Annan ja Lauran kanssa. Loput eivät ehtineet mukaan, mutta ei se mitään! En vieläkään tiedä miksi, mutta jostakin syystä kasvatinomistajat olivat päätyneet lahjomaan minua, ja kesken grillauksen sainkin maailman söpöimmän lahjan kaikkien puupien omistajilta. En kestä, varsinkaan tuota haukipehmoa, jonka suurien ja pyöreiden silmien epäilen olevan jokin vihjaus :') Kiitos vaan teille, ootte aika suloisia! Kunnon salapoliisityötä, kun oli hankittu kasvattajan lempikarkkeja ja Islan suosikkeja eli dentastixeja :D


Että sellasta. Selkälausuntoja odotellessa, mutta virallinen harrastuslupa jokaiselle puupille on myönnetty! Parasta. Riimakin pääsee nyt opettelemaan muita agilityesteitä kuin putkia ja 10 cm hyppyjä. Tavoitteena ois päästä vuoden kuluttua hypäreille kisaamaan, ja ensi vuoden lopulla agiradoillekin. Ehkä tavoite on ihan realistinen, saa nähdä!

Rivistö on siis tällä hetkellä 6x A/A 0/0 0/0. Jatkoa odotellessa!

Cara sekä Caran merlelauma Aiko, Banjo, Luna, Zelda, Riima ja Isla
Karvaton kuikelo Rimpula 1v
Aiko Igoroff 1v
Sir Bjankton Antonio 1v
Luna ja Cara

4 kommenttia:

 1. Huhhuh mikä pentue! Paljon onnea kasvattajalle semihienoista tuloksista :D

  VastaaPoista
 2. Onnea kasvattajalle ja omistajalle terveistä koirista! Hieno juttu! Kauniita on puupeista kasvanut, vautsi.

  VastaaPoista
 3. Onnea hienosta rivistä ja kennelnimestä! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kaikille, kyllä saa olla tyytyväinen tähän pentueeseen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.