sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Älä päästä tilaisuuttas karkuun

Olemme tehneet Islan kanssa pentutauon jälkeisen nollan 15.11. Taukoilimme taas juoksujen takia, jatkoimme kisaamista. Tuplat heti 21.3. Tajusin että hei, tupla, mehän voitaisiin päästä SM-kisoihin! Ja siitä se sitten lähti. Yksittäiset nollat 2.5, 14.5. ja 17.5. Kuusi kappaletta. Kuopiossa tyrittiin triplahylyn arvoisesti. Tänään oli viimeinen mahdollisuus Varkaudessa. Paineen alla työskentelyä tiedossa!

Sanotaanko vaikka näin, etten pitänyt ensimmäisistä radoista. Mielestäni ratojen haaste tulee olla joissain kikkailuissa ja ansaesteissä, mutta ei koskaan vaarallisessa rataprofiilissa. Jouduin ihan tosissaan miettimään muutaman kerran, miten saisin koiran ehjänä maaliin saakka. Ei hyvä.

Joo, siinä vaiheessa kun mahdollisuuksia on enää kaksi, alkaa vähän stressaamaan. Uuden kisapaitani ohje oli "keep calm and do a clean run", joten sitähän piti noudattaa. Kolmas rata ei ollut mikään mahdottomuus hirveällä kasalla ansaesteitä ja outoja linjoja, joten päädyin varmistelemaan. Pahimmat paikat meille oli ehdottomasti puomin ja putken erottelu sekä sen jälkeiset suorat ja epätoivoiset puolenvaihtoyritykset. Tuomari oli keinulla todella tarkka, joten varmistelin siinäkin ja pysäytin kunnolla. Ja näin kävi:Hyvä fiilis. Melkein itketti, mutta ei ihan. Eihän tämä meidän tekeminen mitään nollavarmaa vielä ole, mutta sekä Islan että ohjaajan taidot ovat kasvaneet tässä matkan aikana niin paljon. Viimeinen rata oli se meidän "kipinän hetki". Harmi, ettei siitä ole videota saatavilla, sillä Lauran puhelin ei ole kovin yhteistyökykyinen asian suhteen. Vaikka kisakirjaan ei merkintää tullutkaan, tehtiin niin hienoja juttuja, mm. sylkkäri ja takaaleikkaus kepeille, ehkä paras päällejuoksu ikinä ja nättiä irtoamista. Se oli sitä meidän agilitya, jota haluaisin jokaisella radalla nähdä, ei tuloksella niin väliä.

SM-kisoihin lähdetään siis sekä yksilöihin että seuramme medijoukkueeseen. Ja kuten Laura blogissaan totesi, Isla saavutti tämän etapin ensimmäisenä Agarwaen-koirista. Huraa! Lähdetään matkaan Banjon omistajan Liisan kanssa ja majoitumme Iinan sekä Islanderien isän Lukan luona. Suunnitelmissa on myös käydä kasvattajavierailulla, kun nyt sille suunnille matkataan. Loistava reissu siis tiedossa!

3 kommenttia:

  1. Hienoa, onnea ja tsemppiä isoihin skaboihin! :)

    VastaaPoista
  2. Paljon onnea ja vielä enemmän tsemppiä SM-kisoihin! Wau! Toivottavasti saadaan lukea niistäkin kisoista täällä. Terv. Maikku

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.