sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Vuoden viimeiset kisat ja pennut 5 kuukautta

Viikko sitten kisattiin Islan kanssa vuoden viimeiset kisat. Ensimmäisellä radalla juoksin kolmanneksi viimeisellä esteellä koiran eteen, kierrätin myöhässä ja Isla pudotti 45 cm riman. Ehkä kaksi kertaa elämässään pudottanut riman, mutta eipä voi mitään, oma vika!
Toisella radalla keppien avokulma (onnistuneelta!) juoksu-A:lta ei onnistunut, joten se rata sitten meni siihen.
Kolmas rata oli ihan meidän rata, mutta meni kaatumaan keinulle. Isla teki lentokeinun! Taas näitä lähes mahdottomuuksia Islan kohdalla. Otin keinun uudestaan ja suoraa tietä maaliin, kuten periaatteeseeni kuuluu.
Katsoin sitten pantaa laittaessa, että Islan kuono oli ihan kivituhkassa hampaita myöten. Anni oli saanut tapahtuneen hyvin videolle: Isla kaatui suoraan tassunsa päälle ja taittoi sen. Liike oli normaalia eikä koira ontunut mitenkään, mutta varasin silti fyssarille ajan muutaman päivän päähän.

Nyt Isla viettää ainakin muutaman viikon lomaa. Ranteet olivat kunnossa, mutta lapojen yläpuolella oli molemminpuolin selkeät jumit. Lenkkeillä Isla saa normaalisti, mutta agility on ainakin nyt 2-3 viikkoa poissa kuvioista. Sen sijaan kaivoin dobopallon varastosta, jotta jotain korvaavaa toimintaa keksisin!Riima-rimpula alkaa jopa vähitellen tasoittua! Karvahan siltä puuttuu täysin, muta eiköhän sitä ala vähitellen tulla.

Tykkään kyllä tosi paljon tuosta pennusta. Se osaa rauhoittua sisällä, luoksetulo ulkona toimii häiriössäkin ja muutenkin se tuntuu oppivan tosi nopeasti. Pitäisi itse jaksaa opettaa enemmän asioita sille, mutta peruskäskyt alkaa jo toimia melko hyvin. Paikallaolo sujuu tosi hyvin näinkin pieneksi pennuksi, malttaa odottaa istumassa vaikka itse menisin toiseen huoneeseen ja toiset koirat menisivät sinne.

Hampaat Riimalta alkavat olla aika hyvin vaihtuneet, joitain poskihampaita vielä löytyy. Kaikki välihampaat näyttäisivät puhjenneen ja kulmuritkin ovat jo puoliksi kasvaneet. Ja suorat on kulmurit, ei siis tarvitse peitsihampaita enää jännittää. Seuraava stressinaihe voikin olla luustokuvat..!


Banjo käväisi eilen ensimmäisissä mätsäreissään sijoittuen sinisten pentujen kolmanneksi. Useampikin kaveri oli bongannut pienen miehen kehässä, ja kuuleman mukaan oli esiintynyt todella hienosti ja reippaasti. Siitä se lähtee!


Zelda suoritti tässä lähiaikoina pentukurssinsa ja sen "loppukokeen" videolla näkyi, miten sen käytös muistutti ihan emäänsä. Parasta oli nähdä, miten innolla se teki kaiken. Hurjan hienon tokokoiran siitä ainakin saisi, eiköhän sitä joka tapauksessa näy harrastuskentillä sitten tulevaisuudessa!


Tässä vielä Riitan lähettämä kuva ihanasta pienestä Fitzistä. Voi miten hieno siitäkin on kasvanut! Onneksi enää päälle kuukausi tämänkin pienen miehen näkemiseen.

Pennut ovat kasvaneet tasaisesti. Viiden kuukauden ikäisten lapsosten säkäkorkeudet ovat Riima 34,5 cm, Banjo 34,5 cm, Zelda 35,5 cm, Aiko 38,5 cm, Åke 35,5 cm ja Fitz 36 cm. Kaikki muut taitavat *kopkop* jäädä alle 40 senttimetrin, Aiko seuraa Islan jalanjälkiä ja kasvaa suunnilleen äitinsä kokoiseksi. Kasvanut pidemmän aikaa noin sentin Islaa pienempänä, joten siitä odotetaan n. 41-42 cm korkeaa shelttineitiä.

Nyt me rauhoitutaan joulunodotuksiin, vähitellen pitäisi myös aloittaa kirjoituksiin lukeminen. Sitä ennen kuitenkin vielä vuosikatsaus ja tavoitteiden tarkistus tiedossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.