lauantai 1. marraskuuta 2014

Pentu kasvaa. Nopeasti.

Se on hämmentävä tunne, kun vähän aikaa sitten liian isot valjaat pitää säätää isoimmilleen, ja ne ovat silti pikkuisen tiukat. Pitää pohtia seuraavaa siirtoa, mutta kohtahan sillä onkin jo aikuiskoon valjaat päällään. Ounou!

Riima 16 vko
 Pennut ovat nyt 16-viikkoisia. Tehosterokotuksensa ja samalla oman passin Riima sai tiistaina. Tällä kertaa pientä puupia jännitti hieman, mutta hienosti seisoi pöydällä toimenpiteiden ajan. Sydämessä ei edelleenkään sivuääniä ja muutenkin täysin priima Riima!

Hampaita on lähtenyt jo viisi ja uudet etuhampaat tulevat jo. Myös pysyvät P1-välihampaat ovat puhjenneet ylös, alhaallakin ihan puhkeamaisillaan. Purenta näyttää myös hyvältä, toivottavasti myös pysyy sellaisena. Pieni vaaleanpunainen nenäpilkku on jäljellä, kohta sekin osa pentu-Riimaa on kadonnut, nyyh!

Hampaat 31.10.
Säkäkorkeus on nyt 31 cm tai hieman alle, painoa noin 4,7-4,8 kg, eli kasvu on hidastunut tosi paljon. Tutkin tuttujen koirien kasvutaulukoita, ja tämän kokoiset ovat kasvaneet n. 35-38 cm korkeiksi. Toivottavasti Riima nyt suvaitsisi kasvaa edes siihen 38 cm, ei olisi ihan kääpiömedi! Jos neljän kuukauden sääntö toimisi näin kolmannella kerralla, niin Riimasta tulisi tätä vauhtia suunnilleen se 38. Aina saa toivoa :D

Riima on käynyt hallilla kerran viikossa ja nähnyt paljon erilaisia agilitykoiria. Tällä viikolla se olisi tahtonut kovasti leikkiä schapendoesin kanssa, ja tulihan paikalle myös supersiisti pyrripentu. Pari kertaa Riima olisi tahtonut karata pentukaverin luokse leikkimään, mutta lopulta malttoi keskittyä työskentelemään minun kanssa.
Riiman hurjaan treeniohjelmaan kuuluu lelun repiminen, jahtaaminen ja nyt jopa paikallaan istuminen muutamien sekuntien ajan. Riima menee kuolleelle lelulle tosi hyvin, ja vauhtia sillä tuntuu lelulle irtoamisissa olevan. Kotipihalla Rii on myös kiertänyt tolppaa ja tänään yritettiin leikkiä tasapainotyynylläkin. Vähitellen siis sekin opettelee agilitykoiraksi, esteitä ei tarvitse edes nähdä ja silti saa tehtyä paljon pohjatyötä! :)


Eilen saatiin lenkkikaveriksi Riimasta kuukauden nuorempi nahkapoika Darwin. Ikäerosta huolimatta Darwin on päälle 10 cm Riimaa korkeampi, melkein Islan kokoinen siis. Kokoerosta huolimatta Darwin joutui kiusaajakaksikon uhriksi, kun aluksi vähän yritti Riiman silmille hyppiä. Sheltit kuitenkin hyväksyivät vääränvärisen ja -rotuisen kaverikseen, kaikilla oli kivaa ja lopulta kotona oli kasa väsyneitä koiria!

9 kommenttia:

 1. Moikka! Ootteko Riiman kanssa kiinnostunut pentupainista? Meillä olis uusia leikkikavereita vailla 5kk ikäinen reipas shelttityttö Joensuun kupeessa, jos leikkiseuraa kaipaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riima kyllä mielellään lähtee leikkimään, kunhan kaveri ei säikähdä vähän rajumpia leikkejä. Se on nimittäin astetta villimpi tapaus :D

   Poista
  2. Ei ole pätkääkään arka tämäkään tapaus, en usko että säikähtäis ;) Olis huippua saada samanrotuista ja ikäluokaltaankin samaa leikkiseuraa!

   Poista
  3. Pistä viestiä jotakin kautta, Riima kyllä tulee jos saadaan aikataulut natsaamaan!

   Poista
  4. laitoin sulle fb viestiä :)

   Poista
 2. Saitte haasteen!
  http://mutiaiset.blogspot.fi/2014/11/saimme-lindalta-ja-sofialta.html

  VastaaPoista
 3. Voi että olis ihana nähdä teidät joskus:) Kun tätä rotua ollaan itellemme mietitty niin ois kiva näihin tutustua:)

  VastaaPoista
 4. Moi! Olis tosi hienoa jos pitäisit sellaisen postauksen johon vois kysyä kaikkea

  VastaaPoista
 5. Hei! Olisiko sinulla kuvia pentujen hampaista eri kehitysvaiheessa? Millainen purukalusto tälle kuvan harva hampaalle tuli myöhemmin? Itseäni kiinnostaa, koska omalla koirallani (12vk) on yksi maitohammas takahampaiden takana ja muut saksipurennassa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.