perjantai 21. marraskuuta 2014

Back in business

Viikko sitten palattiin Islan kanssa kisakentille. Kisattiin siis Kuopiossa kolme rataa, tuloksina hyl hyl 0!
Ensimmäinen rata oli puhtaasti kisavireessä työskentelyn muistuttelua, Islasta oli ihan ok kiertää esteitä ilman käskyä ja päättää rata juoksupuomiin. Siihen se rata tosiaan sitten päättyi.
Toisella meno alkoi muistuttaa vähän agilitya ja minun tyhmän virheen vuoksi hyllytettiin.
Kolmas oli ihan meidän tyylinen rata, tykkäsin tosi paljon jo rataantutustumisessa! Aikaa meni vaan tuhottoman paljon, kun Isla päätti ihan itse valita (huonot) reittinsä. Sentään hyppi esteet oikeilta puolilta, mutta kaksi kertaa kierti itse pidempää reittiä, jolloin minä olin sitten koiraa hidastamassa. No sentään pari sekuntia alle ihanneajan ja eka arvokisanolla kasassa!

Ja mitä, Kuopiossa? Mitä me siellä nähtiinkään? No jotain tällaisia ♥

    

Åken omistaja Erika oli kaksi viikkoa täällä Joensuussa opintojen parissa, joten minä pääsin sitten perjantaina kyydissä Kuopioon. Mukanani oli Islan lisäksi Riima. Käytiin tarkistamassa Åken valtakunta, juomassa teetä ja lenkkeilemässä, kunnes otimme suunnaksi Puijonlaakson. Siellä oli Zelda!

Vietettiin perjantain ja lauantain välinen yö Zeldan majoituspalvelussa. Oli tosi hyvä päästä seuraamaan sen käytöstä arjessa ja kisapaikalla, mahdollista jalostuskäyttöäkin ajatellen. Zeldahan oli pentutestissä kaikkein itsenäisin pentu, ja se tuntui vähän jäävän muiden varjoon. Vaan se hurja hännänheilutus ei ollut mihinkään unohtunut! Molemmat pennut kyllä muistivat vielä minut, ja tosi iloisesti tulivat luokse riehumaan :)

Lauantaina ennen kisoja käytiin Neulamäen metsässä lenkkeilemässä ja kuvaamassa koiria. Tässäpä pentujen kasvukuvat!


Riiman 4kk-mitta oli 32 cm, nyt se ei ole kasvanut kuin puolisen senttiä siitä. Koipia sillä on vaikka muille jakaa, ja on nyt ollut tosi onnellinen koiranpentu ja saanut ruoka-annoksen korotuksen. Riimasta se on superkiva juttu. Nyt sille alkaa vähitellen kasvaa aikuiskarvaa ja jalatkin ehkä pikkuhiljaa alkaa tasoittua. Vielä tosi siro, mutta saa nähdä millaiseksi kehittyy!


Zelda oli viikko sitten siskoaan puoli senttiä korkeampi, eli 32,5 cm. Se on ollut alusta asti todella tasapainoinen rakenteeltaan, ja tälläkin hetkellä hurjan hieno. Rakenteeltaan se on lähes Islan kopio, tosi hieno etuosa ja mittasuhteet. Pään stoppi on parempi kuin emällään, joten juuri sellainen, mitä tältä pentueelta odotin ja toivoin! Islan kopio paremmalla päällä. Innolla odotan mitä neidistä kasvaa! Ja ei, sen pentujen varauslistalle ei ikävä kyllä pääse, kun sitäkin on jo kyselty :D


Åken mittasin perjantaina 33 cm korkeaksi, eli näillä näkymin siitä olisi kasvamassa oikein fiksun kokoinen shelttimies. Kuvissa neliömäiseltä jalkaotukselta näyttänyt Å-Åu olikin livenä hurjan hieno mies! Sillä oli ihan sysimusta väri upeilla taneilla, myöskin jalkavaiheessa mutta silti tasapainoinen pentu. Ja niin äärettömän iloinen kaveri, niin ihana pieni mies!

Jalostusyksilötoivot rivissä :)
Kaikki pennut olivat mukana kisapaikalla leikkimässä ja tutustumassa uusii juttuihin. Kaikki olivat hurjan reippaita, Riima juoksi vieraan ihmisen luota toiselle kerjäten mahdollisimman paljon rapsuttajia. Hyvin onnistuikin tehtävässään!

Zelda meni yhtä reippaasti suurimman osan luokse, joidenkin luokse menemistä vähän epäröi. Ei onneksi ollut yhtään arka, jonkin verran varautunut ennen tutustumista. Se on kuulemma alkanut vasta vähän aikaa sitten, joten jospa se vaan kuuluu tähän vaiheeseen Zeldan kohdalla :)

Kukaan ei säikkynyt ääniä ja ainakin tytöt olivat kovasti tahtomassa radan puolelle tutustumaan päätä aidan raoista tunkien. Pienet asenteelliset shelttilapset repivät yhdessä leluja kovalla ärinällä ja tekivät temppuja suuressa häiriössä. Ihan huippuja harrastuskoiran alkuja jokainen!Sunnuntaina koitti Riiman ensimmäinen pitkä bussimatka, ja koko matkan se nukkui lattialla Islan vieressä. Merlekaksikko herätti ihastusta kanssamatkustajissa. Onneksi on helpot matkakaverit ilman matkapahoinvointia ja turhaa stressausta. En kyllä malta odottaa tammikuun pentunäyttelyä, näillä näkymin viisi kuudesta pennusta olisi sinne pääsemässä!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.