lauantai 4. lokakuuta 2014

Pennun elämää

Mitä pienille Islandereille kuuluu? Nyt se selviää!

Lapset täyttävät huomenna kokonaiset 12 viikkoa. Osa porukasta on käynyt jo ensimmäisillä rokotuksilla, loput käyvät sitten alkuviikosta. Ainakin Riimasta eläinklinikalla oli superkivaa ja eläinlääkäri oli tosi siisti tyyppi. Lääkäri kysyi onko Riima priima, ja onneksi myös itsekin totesi sen sellaiseksi :D

The Islanders voisi vaihtaa nimensä Villapaitaklubiksi, sillä pakkasten yllätettyä viisi pennuista saivat söpöt villapaidat, joiden kuvia kaikki jakoivat yhteisessä Facebook-ryhmässämme. Mitähän kaikkea me vielä näiden pienten kanssa keksitään! Kaikki ovat tutustuneet uusiin, jännittäviin paikkoihin ja leikkineet hurjasti vieraiden koirien kanssa. Jokainen kasvaa hyvin ja tasaisesti, kukaan ei ole onneksi ihan kirppusheltiksi jäämässä! Aiko tahtoo seurata Islan jalanjälkiä myös koon suhteen, se on koko ajan ollut noin sentin pienempi kuin Isla samassa iässä :) Åke on edelleen porukan pienin. Tein jokaiselle oman gallerian kuvat.fi-tunnukselleni, josta myös löytyy kasvutietoja jokaisesta pennusta. Nettisivujen taulukkoon tulee mitta kuukauden välein, kuvasivustolle niin usein kuin mittoja saan.

Ensi viikolla lähden Islan ja Riiman kanssa kohti Helsinkiä, jossa tavataan Banjon, Aikon ja Fitzin kanssa. Islasta reissun kohokohta tulee varmasti olemaan vierailu Petran luona, kun se taas viiden kuukauden jälkeen pääsee riehumaan Medyan kanssa! Caralle tämä viiden päivän reissu on varmasti myös taivaallista, ansaittu hermoloma Riimasta :D


Koska viime viikon maanantaina, koeviikkoni vapaapäivänä bussiliikenne Joensuussa oli ilmaista, päätin lähteä Riiman kanssa sosiaalistumisreissulle. Ensimmäinen kohde oli toki Musti ja Mirri, josta Riima kyllä olisi löytänyt vaikka miten paljon kivoja leluja ja luita, mutta omaa Orbilocia en onnistunut sille saamaan. Onneksi se sentään näki paljon hurjan kivoja ihmisiä ja pääsi toimimaan sylikoirana pitkän aikaa!

Seuraava kohde oli kouluni, johon myös pieni koiranpentu toivotettiin tervetulleeksi. Satuimme paikalle juuri kokeiden loppumisaikana ja ennen opettajien kokousta, joten pennulla ei ollut puutetta ihastelijoista! Riima kävi aulatilojen lisäksi tutustumassa kuvisluokkaan, josta se onnistui löytämään lisää uusia kavereita. Ryhmänohjaajani ei valitettavasti kelpuuttanut Riimaa hirvikoirakseen, mutta kuvassa oleva serkkuni olisi vienyt pennun oikein mielellään mukaanaan lukuisten muiden opiskelijoiden ja opettajien lisäksi! Harvinaisen hyvä sosiaalistamispaikka, täytyy sanoa.

Riima käyttäytyi bussissa kuin kokenutkin matkustaja. Bussiin sattui hurjasti alakoululaisia, joita se innokkaasti moikkaili matkalla takapenkille. Se joko ihasteli maisemia tai nukkui ilman minkäänlaista pahoinvointia, ei edes läähättänyt! On kyllä helppo kaveri.

Mitään suurempia ei Riiman kanssa olla treenattu. Se osaa istua ja ottaa katsekontaktia ennen ruokailua, laittaa etutassunsa alustan päälle ja nyt ollaan myös harjoiteltu seisomista näyttelyhihnassa ja ilman. Luoksetulo toimii yleensä todella hyvin, välillä kiva keppi tai kaarnanpalanen on kutsua houkuttelevampi vaihtoehto. Ruoka voittaa kuitenkin aina! Vähitellen voisi opetella myös istumista ja maahanmenoa, kun arki alkaa kunnolla sujua.

Agilitytreeneissä Riima on kulkenut mukana ääniin tutustuen, ja joka kerta päässyt myös lelua repimään keskelle hallia. Ensimmäisellä kerralla 8-viikkoista Riimaa hieman jännitti kovassa melussa leikkiminen, mutta nyt muutaman viikon jälkeen se kestää häiriötä hurjan hyvin, repii ja tapporavistaa lelua. Varsin lupaava tapaus siis.Etelän porukka eli Aiko, Banjo ja Fitz tapasivat ensimmäistä kertaa pentujen ollessa 9-viikkoisia ja Banjo ja Fitz nyt myös tällä viikolla. Onneksi päästään ensi kerralla Riimankin kanssa mukaan, pennuilla on ollut kuuleman mukaan tosi kivaa!

Jokaisella etelän Islanderilla on mennyt oikein hyvin, muut koirat ovat ottaneet sekä Aikon että Fitzin hyvin vastaan. Banjo pääsi tutustumaan Kannuksen isoveljeensä Jeriin ja myös Jeri hyväksyi pennun, vaikka Banjo ei välttämättä kaikkein rauhallisin tyyppi ollut. Banjo on myös päässyt leikkimään pienten lasten kanssa järjestäen suuria hupinumeroita, kuten lapasen varastamista ja muita kivoja leikkejä.

Aiko, joka tosin nykyään tunnetaan paremmin nimellä Igor, on jo vähän harjoitellut tanssikoiraksi. Se osaa jo pyöriä, mutta Annan mukaan se ei voi pyörähtää ympäri normaalisti, vaan tekee sellaisen loikkapyörimisen, jota voisi odottaa idiootilta kultaiseltanoutajalta. Noh, Aiko on omalaatuinen tapaus! :D

Banjo on tainnut periä äitinsä ilmeet!

Myös Kuopion porukalla menee hyvin. Zelda ja Åke ovat myös päässeet leikkimään keskenään aiheuttaen omistajilleen sydämentykytyksiä milloin mistäkin syystä. Zeldalla onnistui hankkimaan itselleen silmätulehduksen vähän aikaa sitten, mutta se onneksi on jo parantunut. Ovat omistajiensa mukaan uskomattoman reippaita tapauksia.

Tässä vielä Åke-extra, se on niiiiiin söpö! Jalka-Åken jalatkin ovat kasvaneet sitten luovutusiän, ja nätin kissamaisen hännänkin se jo omistaa.

Erityisesti pentueen tytöt muistuttavat hämmentävän paljon Islaa. Aluksi pidin vain Aikoa ja Riimaa islamaisina, kunnes Laura lähetti tämän kuvan minulle. Miten joku voikaan näyttää noin paljon minun Silpeltäni! Zelda ei pentuna edes muistuttanut hirveän paljoa emäänsä, mutta ainakin tässä kasvuvaiheessa se on ihan kopio. Huh.

Riima ja Aiko ovat käytökseltään ihan Isla junioreja. Molemmat ovat hurjia keppifaneja ja tykkäävät hurjasti kaikenlaisesta touhuamisesta. Energiaa niillä on ihan järjettömät määrät, ja Annan ihmettelyt tuntuvat niin tutulta Islan pentuajalta. Aiko on myös ihastuttanut Annaa suloisella yksinkertaisuudellaan. Se saattaa huvikseen mennä vadin päälle pyörimään, kun sitä aiemmin on opeteltu eikä parempaakaan tekemistä ole. Ihan kuin Silpe pienenä!Siispä seuraavaa pentupostausta tiedossa päälle viikon kuluttua, kun Helsingistä kotiudutaan! Toivottavasti pian pääsisin myös Kuopiossa vierailemaan, kun vielä kaksi pentua jää katsastamatta.

Islalta tuttu keppi-ilme à la Aiko!

2 kommenttia:

  1. Mukava, että pystyt noin paljon olemaan pentusten kanssa tekemisissä, vaikka muuttivat pois :) Söpöjä ovat jokainen.. <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.