lauantai 6. syyskuuta 2014

Pentupakkaukset


Pentupakkaukset on nyt pakattu! Pennut täyttävät huomenna 8 viikkoa, jolloin Plankton ja Hypoteesi vaihtavat maisemaa. Täällä ollaan samalla haikeissa ja iloisissa tunnelmissa: haikeaa luopua ihanista pennuista, mutta olen myös todella onnellinen pentujen uusista kodeista. Kaikkia odotetaan kotiin jo niin hirveän paljon! Minimillä ei edelleenkään ole kotia päätettynä, joten se jää Riiman lisäksi riemastuttamaan päiviäni joksikin aikaa.

Minulla ei ole vielä kennelnimeä, joten mihinkään kasvattajakerhoihin en kuulu. Tämä tarkoitti, että kokosin pentupakkaukset jokaiselle pennulle itse. Ja onhan ne paljon kivemmatkin näin, ei hirveää kasaa turhia esitteitä ja tavaraa! Tarkoitukseni on antaa pennulle oikeasti tarpeellista tavaraa mukaan ja samalla jättää pentujen omistajille itselle shoppailuvaraa. Ainakin itsestäni on ollut kiva ostaa Riimalle juuri sellainen ruokakuppi ja sellaisia leluja, mistä itse pidän.


Pentupakkaus on kätevästi pennun nimellä varustettuun kangaskassiin pakattu. Itse olen tykännyt kantaa treenikamppeita mukana kangaskassissa, joten onpahan pennuillakin jatkossa omat sellaiset! Samanlaisella, omanvärisellä logolla merkityssä pentukansiossa on rekisteripaperit, pentutarkki- ja pentutestilomakkeet, silmäpeililausunto, kattava pentuopas sekä Kennelliiton lippulappuset. Liitteenä on myös tietoa shelttien perinnöllisistä sairauksista, jotka käydään pennunottajien kanssa läpi. Pentuopas taas sisältää ison kasan tietoa shelttipennun ruokinnasta, hoidosta, aktivoinnista ja harrastamisesta.

Tarvikepuolelta löytyy kaksi kaulapantaa ja hihna. Heijastava hihna on aikuiselle koirallekin sopiva, itse olen niin paljon pitäyt Caran ja Islan vastaavista, että päätin antaa jokaiselle pennulle samanlaiset mukaan. Puuvillainen pistolukkopanta mahtuu vielä kauan, ja siitä voi sitten siirtyä nahkaiseen puolikuristavaan. Ne ovat sen kokoiset, että pitäisi isonakin mahtua! Jokainen kasvatinomistajani saa toki mukaan "täyden pantatuen", eli minä kyllä lupaudun niille jatkossakin sellaisia ompelemaan, jos tarvetta on :)


Ruuan suhteen oli kova kriisi vielä hetki sitten. Kaupassa ei ollut enää ainoatakaan säkkiä penturuokaa, joten päädyin purkittamaan sitä parisen kiloa rasioihin kullekin pennulle. Pitäisi useita viikkoja riittää, ja onpa ainakin säilytysrasia valmiina kotona. Pennut ovat syöneet Applawsin penturuokaa raakaruuan lisäksi, joten mitään huonoa ruokaa eivät saa mukaansa! Sopivan penturuuan löytäminen olikin minulle iso projekti, mitään viljamössöjä en halunnut pienille syöttää.

Ruuan lisäksi mukaan menee tuttuja luita ja mahatikkuja. Jotain pureskeltavaa pariksi päiväksi!


Leluvalintani mukaan oli Kong Snugga Wubba. Pennunottajat ovat kertoneet ostamistaan lelukasoista, joten yksi lelu sai tällä kertaa riittää :D Pentuaitauksen suosikkilelu, joka sopii myös treenitarkoitukseen, mikä olisikaan parempi valinta! Lelun lisäksi mukana on pyyhe, jossa tuttuja tuoksuja mukaan uuteen kotiin. Myöhemmin käytettävissä tassupyyhkeenä, ettei ihan turhaksi jää!

Riimalle ehdin hankkia samanlaisen paketin ennen kuin päätin sen itselleni jättää, joten silläkin on nyt sitten omaa pentutavaraa. Ostin sille nyt vielä lisäksi oman ruokakupin ja aikuisvaljaat, alennusten uhri kun satun olemaan. Kuvassa olevan Caran luonnetestipannan Riima perii myös, minä kun en solkipantoja pahemmin käytä kuin pennuilla ja tokopantana. Niin, ja oman nimilaatankin Riimalle tilasin! Jännää, kohtahan se ihan aidosti alkaa kuulua laumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.