torstai 28. elokuuta 2014

Jari-sedän luona


Viikon aikana on tapahtunut paljon! Tiistaina pennut pääsivät soramonttuilemaan Islan kanssa. Kaikki tutkivat reippaina uutta paikkaa, repivät lehtiä ja oksia sekä tietenkin riehuivat paljon. Galleriassa enemmän kuvia reissusta.


Keskiviikkona oli jännittävä päivä: pentutarkit, sirutukset ja silmäpeilit! Lopputulokseen olen todellakin tyytyväinen: kenelläkään ei perinnöllisiä silmäsairauksia, ei mitään vikaa sydämessä tai missään muussakaan. Kaikilla uroksilla molemmat kivekset, ollut jo 5-viikkoisesta, jolloin niitä ensimmäisen kerran etsiskelin. Mitoosi ja Minimitekijä saivat merkinnät "minimaalisista napatyristä". Kuten jo synnytyskertomukseen kerroinkin silloin 6 viikkoa sitten, Isla puri Mitoosin napanuoran alle sentin mittaiseksi ja tyrähän siitä kehittyi, kun napanuorakin putosi pari päivää sisaruksia myöhemmin. Mitoosin tyrää ei kuulemma voisi oikein napatyräksi kutsua, se on lähinnä pieni ja pehmeä, pattia muistuttava napa. Kummankin pennun tyrät eläinlääkärin mukaan sellaisia, ettei aikuisena pidä operoida. Huippu juttu!

Heti illalla laitoin pentueilmoituksen käsiteltäväksi Kennelliittoon ja kuinka ollakaan, tänään jalostustietojärjestelmässä näkyy kasa tällaisia. Nopeaa toimintaa!


Muutama tunti pentutarkeista tuli minun ja Annan kaveriksi Laura, Jaana, toinen Anna ja Jose. Sehän tarkoitti pentutestausta! Yhden testin pisteytyksen perusteella tutkimme pentujen reaktioita, ja eroja saatiin aikaan. Jokaisen pennun lopputulos vastasi sitä, mitä olen tässä kuuden viikon aikana seurannutkin.

Protoktisti on pentueen haastavin tapaus, lupaava harrastusyksilö. Mitoosi on normaali, helpohko sheltti suurella harrastuspotentiaalilla. Minimitekijä ja Amylaasi ovat tasaisen varmoja pentuja hyvällä tottelevaisuuspotentiaalilla. Plankton ja Hypoteesi ovat muuta porukkaa herkempiä, eivätkä testissä olleet kovinkaan virkeällä päällä. Niistäkin saa kuitenkin varmasti kivat harrastuskaverit! Hypoteesi on koko pentueen itsenäisin pentu. Se ihasteli omaa heijastustaan ja tutki koko huoneen läpikotaisin.

Raskaan päivän jälkeenkin kaikki jaksoivat tällaista pyöritystä!

Kieli - jo toisessa polvessa :D
Tänään alkoi myös pentujen bussimatkailu. Jokainen pääsee ennen luovutusikää matkustamaan yksin bussilla keskustaan ja takaisin. Minimitekijä aloitti kierroksen. Minun piti ladata bussikortti, mutta kuski ei sitä osannut tehdä. Kävelin Minimin kanssa R-kioskille: kortti vanhentunut. Mitä?! Siispä juostiin Matkahuoltoon, joka oli ehtinyt mennä kiinni. Seuraava juoksumatka olikin bussiin: 10 minuuttia aikaa, että ehtisin samaan bussiin Josen kanssa. Minimi siis sai kunnon kaupunkikierroksen Joensuussa. Sillä ei esiintynyt minkäänlaista matkapahoinvointia, ja tullessa se nukkuikin koko matkan sylissä.

Niin, ja en saanut sitä bussikorttia ladattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.