lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kakkosten kutsu


Yritin säästää tätä päivitystä niin, että ehtisin saada videot, mutta toista ei ole vielä saatavilla. Ne siis myöhemmin!

Viime sunnuntaina siis kisattiin Varkaudessa. Auto starttasi puoli seitsemältä Noljakasta kohti Varkautta. Alunperin meidän piti lähteä Iitun kanssa kuolemanreissulle, mutta sopivasti Iitun auto hajosi paria päivää aiemmin. Meidät sitten pelastivat Veera + Late, Katariina + Roope ja Elisa + Kendi, ja hyvää matkaseuraa olikin! :)

Isla oli ilmoitettu kahdelle radalle, jotka tuomaroi Tuomo Pajari. Kuulin kyseisen tuomarin tarkkuudesta kontakteiden kanssa, ei kuulemma katso yhtään hyvällä koiran palautusta niille, ja tästä sanoikin ennen rataantutustumista. Kisapäivän teema siis oikeasti varmistellut kontaktit, vaikka menisi yliajalle.

A-rata oli melko suoralinjainen, mutta haasteita ykkösluokan tasoiselle tuotti pimeä putkikulma ja pienoinen putkiansa. Todella moni koira juoksikin viereisen hypyn sijaan putkeen. Islaa ei onneksi nuo putket hurjan paljoa huokuttele, kontaktit enemmänkin.
Enempiä selittelemättä, se oli nolla, meidän viidenneltä startilta ykkösluokassa. Luulin, että se olisi ollut yliaikanolla, koska pidin koiraa valehtelematta KAUAN kontakteille. Aalta kävelin (!) seuraavan esteen luokse ja mietin vielä vaihdanko puolta vai en. No, vaihdoin ja aikaa kului ihan vähintään viisi sekuntia, ellei ylikin. Silti tuloksena -8,89 ja SERT, etenemä oli 3,67. Ei siis lainkaan paha, voidaan rauhassa varmistella kontakteja kakkosluokassakin. Ei jää ajasta kiinni.

Kakkosten B-rata oli myöskin suhteellisen helppo. Eniten päänvaivaa tuotti kepeiltä putkelle siirtyminen. Olin varma, että Isla menisi väärään päähän putkea, ja ohjasinkin sen niiiiiin myöhässä putkelle.. silti oikeaan päähän :) Kaarrokset venyivät turhan pitkiksi useammassa kohtaa, mutta rata meni puhtaana toisiksi viimeiselle esteelle asti. En ajatellut, että Isla hyppäisi ylimääräisen esteen, joten en sitten ehtinytkään vetää sitä esteiden välistä viimeiselle. Siispä hyvä HYL, hyvä mieli, huippu kakkosten korkkaus!

Seuraavaksi meidät nähdään varmaankin Kuopion iltakisoissa. Alunperin piti lähteä Helsinkiin kisailemaan silloin, mutta ei taida sattua majoitusten kanssa sopivasti. Katselin kuitenkin kesä-heinäkuulle kisoja etelämmäksikin, kun meillä olisi muutenkin asiaa Helsingin suuntaan kesällä.. :)

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.