torstai 16. elokuuta 2012

Näyttelypuudeli

Viime kirjoituksesta onkin jo aikaa.. Tässä välissä on käyty ACE-treeneissä, Sawo Showssa ja pienemmissä tapahtumissa, kuten möllitokossa. Nyt otan kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja saatte pidemmän postauksen kirjaimellisesti Hyvästä Helsingistä!

Matkaan lähdettiin 11.8 kera Julian ja Dolly-brassin, jotka olivat meillä käymässä. Matka meni hyvin, Isla ei edelleen välittänyt junassa matkustamisesta sen enempää. Helsingissä pienen odotuksen jälkeen Fanny ja Noona tulivat hakemaan meidät, ja lähdimmekin suoraan Vantaalle yöksi. Parkkimaksun kanssa tuli "pieniä" ongelmia, kun korttimaksu ei ollenkaan toiminut, meillä kummallakaan ei ollut kolikoita ja lähimmästä pankkiautomaatista ei ollut mitään tietoa.. no, automaatti löytyi ja siitä selvittiin!

Matka sujuikin rattoisasti Inka ja Fanny Helsingissä -autoilulla! Liikennevaloja ei näkynyt ja niitä peruuteltiin etsimään, risteykset olivat epäselviä ja mitä vielä.. Kunnialla selvittiin Vantaalle ainakin melkein aikataulussa ;D

Seuraava ongelma: ruoka. Nätisti ajeltuamme Citymarketin pihaan huomasimme, että kauppa oli mennyt kiinni. Ainiin, tänään oli lauantai... Nopealla etsinnällä löytyikin yhteentoista asti auki oleva kauppa, ja saatiin itsellemme syötävää. Illalla jäikin vielä aikaa pestä Islan tassut, muuta siitä ei voinut hirveän karvanlähdön takia pestä.

Mutta mitä huomasinkaan koiraa suihkutellessani? Sen turkkihan oli ihan likainen! Oli viikossa onnistunut likaamaan niin, että turkki ei ollut yhtään puhtaan oloinen. Ratkaisu löytyi: suihkutin sumutinpullosta shampoovettä ja sen perään puhdasta vettä -> puhdas koira päältä päin! Jes!
Moni olikin kuvaillut meitä kehässä, kiitokset kaikille! Pistin nyt kuitenkin Petran ottamat kuvat tähän. Ei mikään huippuseisominen Islalta, mutta kunhan tuomarinpuoleinen jalka oli hyvin.. :D

Ennen kehää tuli tottakai tutkittua, mitä muut koirat saivat arvosanoiksi, ja vain sentin Islasta pienempi uros sai EH'n, joten meillähän oli toivoa! Uhkaavasti tuomari päättikin mitata yhden uroksen, mutta senkin siitä syystä, että koko oli melko ylärajoilla ja halusi tarkistaa, onko liian iso vai ei.

Ja niin me asteltiin kehään. Ylimääräiset karvatupot nypittyinä, mutta eihän tuota muuten voinut hirveämmin laitella, kun jokaisella harjanvedolla lähti niin paljon turkkia! Jokatapauksessa, Isla oli luokkansa toisena ja meidän edellä kulki pieni, hitaasti juoksutettava soopeli. Isla oli selkeästi sitä mieltä, että HÄNEN OMA kiitoratansa on tukittu, ja turhautuneena liikuskeli eteenpäin. Onneksi ei huomauttanut tästä edellä juoksevalle, mutta aika kiinni jouduttiin menemään, että Islan liikkeet erottuisivat edes vähän.

Koiria seisottaessa tuomari katsasti koirien ilmeet. Meidän ohi herra Lorenzo vain käveli. Selvä, peli menetetty.

Yksilöarvostelussa Isla pääsi liikkumaan turbovaihteellaan, ja ilmeisesti tuomari myös piti näkemästään, sillä meidän edellä olleelle toivottiin nopeampaa juoksuvauhtia, kuulin tuomarin selittäneen jotain siitä, kuinka sheltti on paimenkoira ja sen pitää liikkua paimenkoiramaisesti.. Sitä ei Islalta ainakaan puutu!

Ja sitten koira pöydälle. Kun tuomari tutki kaikki muut koirat pitkään ja hartaasti, Islalta se katsoi vain välihampaiden määrän ja tunnusteli kulmaukset muun nopean tunnustelun lisäksi. Tuomari ei edes huomannut edestä puuttuvaa hammasta, kun taas muilta syynäsi todella tarkasti hammasrivin..Toinen merkki: peli menetetty.

Meidät käskettiin seisomaan tuomarin pöydän eteen, siinä sentään saatiin pari minuuttia seisoskella, kuten kilpakumppanitkin. Tarkkailin kehäsihteerin liikkeitä siinä samalla ja näin, miten pahvilappusia katseltiin jo.. käteen nousi keltainen lappu.. se pistettiin pöydälle.. (tässä vaiheessa peli menetetty) ja lopulta, kun tuomariherra oli viimeiset sanansa sanonut, kehäsihteeri vilautti keltaista lappua! Se oli siinä! Mitään muuta ei tarvittukaan, ja sen päälle vielä arvostelu, joka kertookin kaiken tuosta koirasta. Ei voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen!

"Good type. Too large size. Good proportion. Very good coat. Strong bones. Good angulations in front and rear. Long neck and feminin expression. Good movement"
Antonio di Lorenzo, Italia 

Vähän taisi kummastuttaa lähistöllä olevia sheltti-ihmisiä, kun tutut tulevat onnittelemaan näinkin "huonosta" tuloksesta, ja sitä kuinka iloisesti soitin kasvattajalle :'DD Kehän jälkeen Isla menikin sitten Petran kanssa junior handler -kehään, jossa eivät lopulta sijoittuneet. Mutta hienosti jaksoi Isla myös siellä esiintyä!
Kehän jälkeen Isla pääsi itse valitsemaan luun, ja sen päätös olikin iso sian sääriluu. Minusta kyllä tuntuu, että Isla vain valitsi ensimmäisen, joka nenän eteen sattui.. :D

Heti kehän jälkeen Isla pääsi myös karvoistaan. Kampasin siltä pikkuisen kasan turkkia näyttelypaikan roskiksia täyttämään, mutta ei se silti ole niin pahan näköinen, mitä luulisi. Nyt Isla on siis sporttimallia, ja sellaisena tulee toivon mukaan pysymäänkin. Enää ei ole näyttelytulos meidän unelmien tiellä! Jospa muutaman vuoden päästä olisikin talossa agilityvalio, tokossakin mennään niin pitkälle kun ohjaajan rahkeet riittää :)

Maanantaina lähdettiin kotimatkalle. Inka ja Fanny Helsingissä osa 4: toimimaton navigaattori, lähtevä juna ja Helsingin keskusta. Onneksi lähdettiin ajoissa perille, niin oltiinkin jopa tunti etuajassa asemalla. Kiitos vielä Fannylle majoituksesta, oli hauskaa! Ja loppuun sitten vielä pari sisarusten vesileikkikuvaa, loput on vielä muokkaamatta.. Voi olla, että päivittelen niitä joku päivä lisää, kun kuitenkin tuli paljon otettua!Pohjimmiltaan rinsessa!
Järkyttyi meriveden suolaisuudesta ;D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.