keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Ahkerat harrastajat


Aloitetaan ihan 6.4 agikisoilla.. ei ole jäänyt blogin päivittäminen tietenkään! Tulos tältä radalta oli hyl, puoleen väliin oikein mallikasta, kunnes Cara alkoi taas tyhjälle räksyttämään.. rata jäi siihen, juostiin toiseen päähän ja otettiin vielä kiva hyppysuora. Saa nähdä milloin päästään taas kisaamaan, ensin aletaan miettimään tuon ongelman korjausta..

Ja 14.-15.4 viikonloppuna oltiinkin vaihteeksi ahkerasti mätsäreissä! Isla on käynyt kehässä viimeksi marraskuussa ja Cara lokakuun pääerkkarissa, ja kuka nyt tälläisiä turhia asioita treenaisi? Me mentiin siis kylmiltään kehään ja hyvin meni!Lauantaina kehässä oli vain Isla. Aloitettiin päivä junior handlerilla, jossa oli monia erityyppisiä koiria taitavine handlereineen. Isla käyttäytyi iloisesti ja esitti tuomareille myös muutamat kenguruloikat, joten sijoitus oli meillä viides. Itse vähän petyin junnukehään, koiria liikutettiin vain kolmio ja sitten ryhmässä muutama kierros.. ei siis pöydälle tai mitään tälläistä! Noh, harjoitustahan sekin kehänkierto.

Sitten ihan "oikeisiin" kehiin! Isla osallistui siis junioriluokkaan. Parina oli mopsi ja Isla esiintyikin tosi mallikkaasti ansaiten punaisen nauhan. Punaisten kehässä sitten päästiin jatkoon ja lopuksi meidät osoitettiin ykköspaikalle. Tuomari kehui Islan liikkeitä ihan mahtaviksi, ja pakko myöntää, hyvinhän tuo liikkuu!

Bis-kehään matkattiin siis ja siellä sitten Isla näytti taas hauskan puolensa muutaman kenguruloikan kera. Kuitenkin seisoi tapansa mukaan tosi taitavasti ja kakkospaikalle meidät sitten sijoitettiin! Tosi hienosti jaksoi Islakin olla 5 tuntia mätsäripaikalla ja vielä neljässä kehässä esiintyä.


Sunnuntaina lähdettiinkin sitten Joan järjestämiin mätsäreihin. Ei todellakaan ollut tarkoitus, heräsin siinä 10-11 aikoihin kun tuli tekstiviesti.... "Saako Caraa junnulainaan?" No saahan sitä, ja samahan tuo Islakin oli ottaa sitten mukaan. Ja ei kun autoon ja menoksi!
Sitten perillä toivoin useaan kertaan, että olisin jäänyt kotiin. Oli tosi kylmä! Vettä tihkutti koko ajan ja taisi jossain välissä jopa sataa. Ja olihan sitä lähes neljä astetta lämmintäkin..

Nuoria oli ilmoitettu yli 50 koiraa. Yli puolet enemmän kuin lauantain mätsärissä. Kehään mentiin sitten pomeranianin pariksi ja Isla pisti taas hauskuutusvaihteen päälle. Seisoi joo kuten aina, mutta ravi oli tosi kaunista katseltavaa.. Varmaan puolet meni hyppelyyn ja muuhun säätämiseen, kun Isla oli niin tohkeissaan esiintymisestä. Sininen nauha tuli ja sitten se kaamea odotus taas alkoi.

Lopulta sitten päästiin sinisten kehään. Sanoin jo, että toivottavasti ei sijoituta. Tai jos sijoitutaan, niin ihan mikä tahansa muu, mutta ei ykköseksi! Kotiinlähtö houkutteli kovasti ja me vain kehässä värjöteltiin, odotettiin, juostiin ympäri ja seisotettiin koiria.. Meidän seisomispaikalla oli joku pudotellut useampia nakinpaloja ja yllätyin positiivisesti, kun alkuhaistelujen jälkeen sain Islan nenän irti maasta ja se seisoi kuin mitään ei olisi sen nenän alla! Ja näin meidät valittiin jatkoon ja pitkän miettimisen jälkeen tuomari sijoitti meidät YKKÖSIKSI... Ja se oli se ainut sijoitus jota en sillä hetkellä toivonut, mutta pitihän tuohon kersaan olla tyytyväinen!

Ja taas bis-kehään.. Kehässä olikin kaikki luokkiensa voittajat, sekä siniset että punaiset. Aluksi siis kehästä käteltiin pois neljä "ylimääräistä." Ja me kuuluttiin niihin, jotka jäi kehään. Ja niinhän me lopulta sitten voitettiin kaikki! Tuomarit perusteli päätöstä sillä, että meillä oli kuulemma upea yhteistyö ja Isla esiintyi myös tosi hyvin. Ja niin Isla oli koko mätsärin paras koira!

Tässä vielä palkintokuvat kummaltakin päivältä.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.