tiistai 13. joulukuuta 2011

Valmentautumassa

Jospa nyt joulun alla tulisi enemmän kirjoiteltua!
Sunnuntaina suuntasin Caran ja Islan kanssa Niina Leinosen(koirakoulu Napakka) agilityvalmennukseen. Mehän kun treenataan Caran kanssa pienryhmässä eikä meitä ole sen erityisemmin koulutettu, vain nämä perus valssit, takaaleikkaukset ja persjätöt. Nyt päästiin sitten koulutukseen ja oli kyllä ihan huippua! Tästä motivoituneena ilmoittauduinkin sitten ACE:lle Jokers-valmennusryhmään ja Islan kanssa jatketaan joka kuukausi näissä koulutuksissa!Islan rata näytti tältä. Isla oli oikein pätevällä päällä ja päätin palkata lelulla. Hetihän Isla sitten veti kaninkarvat lelusta.. Noh, ne solmittiin takaisin ja leikki jatkukoon!
Isla oli ihan innoissaan ja ainoa "vika" oli, että kutosesteen jälkeen hyppäsi vähän liian pitkälle. Se korjattiin pistämällä rima noin metrin päähän esteestä niin, että Isla sitten kääntyi ennen kuin juoksi riman päälle. Ja muut virheet olikin sitten täysin minun, Isla teki tosi kivasti ja lupaavalta agikoiran alulta vaikuttaa! Kuten video(i)stakin näkee, en itse ollut yhtään perillä mitä pitää tehdä ja kun koira osasi niin minä en osannut.. Mutta nyt otetaan Islan kanssa työn alle niistot ja itselläni aikaiset valssit ja myös pysyminen siinä alkuperäisessä ohjaustavassa..!Ja niin pääsi radalle Cara, joka oli aivan innoissaan ideasta agility! Ei yhtä riemuissaan kuin perjantain treeneissä, mutta kuitenkin! Jo toisella esteellä tuli kovin.. jännä ohjaus, jonka sitten kuulemma hienosti opin parin kerran jälkeen ja putken jälkeisellä hypyllä(joka muuten oli neljäs este eli yksi jäi välistä!) tuli joku jännittävä huijausvalssisysteemi, jonka kuulemma tein sekunnin sadasosan liian myöhässä tai vuorostaan kymmenen senttiä liian lähelle.. hmm! Caran kanssa tutustuttiin myös niistoon, jota meille siis ei koskaan ole opetettu. Tämä myös työn alle, nimenomaan MINULLA. Otin aina askeleen taaksepäin vaikka piti lähteä sivulle, joten kouluttaja sitten sanoi, että tulee taakse seisomaan ja jos otan yhdenkin taka-askeleen niin tönäisee minut eteenpäin. Tämä toteutui. Ja en muuten ottanut sitä taka-askelta, oho!
Caran kanssa pitää nyt saada kunnolliset juoksukontaktit. Juoksukontaktit nimenomaan siksi, että Caran vauhti hidastuu todella paljon pysähdyksen jälkeen ja siitä tulee yliaikaa sitten. Ei sillä koskaan kisoissa ole kontaktivirhettä tullut, mutta tosi riskialtistahan se on ja varsinkin jos itse lähden jo sivuun, Cara hyppää pois ihan siitä kontaktin rajalta. Tähän sitten päätettiin tulevissa treeneissä kehitellä sellaista, että päässä odottaa joku pieni pala kinkkua tms ilman mitään alustaa, jolloin se sitten heti pääsee juoksemaan pois kunhan on syönyt. Tällä mennään!

26. pv olisi myös möllit. Saa nähdä lähtisikö Caran kanssa mölliradan käymään ja Islan kanssa pentuluokkaan, nyt kun sellainenkin on!2 kommenttia:

  1. Hienosti! :) Pakko kysyä, mikä on niisto?

    VastaaPoista
  2. Niisto on tuo minkä Caran kanssa tein aina sillä vikalla hypyllä ennen puomia, eli.. tuollainen :'DD

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.