sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Koulutusohjaajakurssilla

..tosin mallikoirakkona. Koko seuran ohjaajat taisivat olla kasassa, 5 mallikoirakkoa joista me yksi. Oli kääpiösnautseri, bordercollie, punainen irlanninsetteri ja joku pieni valkoinen koira, japaninpystykorva kait. Käytiin läpi eri koulutusmenetelmiä, Caralla oli hauskaa!

Aluksi leikittiin lämmittelyleikkinä maa, ilma, vesi-leikkiä(tai jotain sellaista :D). Juostiin eri pisteillä. Caraa ei kiinnostanut yhtään kun oli muita koiria ja esteet kauempana. Siellä sitten juostiin ja haukuttiin.. kauhulla odotin jo seuraavaa pistettä kun ekassa ei saanut koiraan mitään kontaktia!

Tokana leikittiin Carasta erityisen hauskaa putkirallia. Putkissa juostiin muiden koirien häiritessä, Cara oli niin innoissaan ettei olisi malttanut jäädä ohjaajan pidettäväksi! Tämä suoritettiin muuten kunnialla, paitsi ohjaaja välillä auttamattoman hidas :D

Kolmas piste olikin sitten hyppyä täynnä. Takaosan käyttöä tutkittiin. 5 rimaa maahan ja koira kävelemään päältä, jos takajalat osuivat rimoihin niin huono hyppytyyli. Caralla tämä onnistui ilman yhtäkään kosketusta rimaan.. onneksi.

Neljäntenä olikin sitten renkaan ja keinun opetusta. Keinun opetusta ei tarvinnut näyttää, mutta renkaan yksi opetustapa käytiin läpi. Ensin putkeen, sitten renkaaseen ilman kehikkoa. No, Cara ryntäsi putkeen ja käskettyäni sen renkaaseen Cara meni vierestä. Okei, uusiksi. Cara pysähtyi rengasta pidelleen miehen viereen ja häntää heiluttaen olisi halunnut pusuttelemaan.. Lopulta sain sen menemään renkaasta :D Kouluttajien kouluttaja(MIKÄ SANA!) totesi, että tässä on esimerkki fiksusta sheltistä joka tajuaa, ettei ison karvaisen miehen pitelemän renkaan läpi kannata mennä.

Sitten päästiinkin jo pois. Oli tosi kylmä sää kyllä, sormet ihan jäässä kun tultiin! Ens kuussa ois Jyväskylän näytelmien jälkeen mölliagi, mennään ehkä.. jos ohjaaja oppii jotain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostin vuoksi, jonka jälkeen ne julkaistaan.